New Years Eve
Door: Rosanne Korpershoek
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
06 Januari 2012 | Australië, Sydney
Haha dat moest ik even gelijk met jullie delen. Ik heb zojuist een reactie ontvangen via de mail dat we bij een pine cone factory in Tin Can Bay (Queensland) kunnen gaan werken. Ze wilden de 9e gaan beginnen, maar het hangt nog een beetje van het weer af. We zijn in ieder geval van harte welkom voor een maand en het is ook nog eens voor ons second working holiday visa. Daarvoor moet je 3 maanden werken en dan kan je dus nog een keer een working holiday visum aanvragen. We gaan straks gelijk even langs de Coles om chocola te kopen en dit geweldige nieuws te vieren haha! ;)
Nog iets anders wat me ineens te binnen schiet. Ik heb zojuist met een echte Reeuwijker gesproken. Gewoon hier in Sydney, gewoon in hetzelfde hostel. Echt bizar. We zitten daar nu alweer 3 dagen en ineens kwam er een blonde jongen aan me vragen waar ik vandaan kwam. Dus ik zeg: 'Reeuwijk, ligt naast Gouda. En jij?' 'Ik ook!', zegt ie gewoon doodleuk. Ik wist niet wat ik hoorde haha. Ik wist wel dat de zoon van de dierenarts ook naar Australie ging, maar ik had niet gedacht dat ik hem in zo'n groot land tegen het lijf zou lopen. En nou zaten we gewoon ineens in hetzelfde hostel. Erg grappig dus. ;)
Goed nu mijn belevenissen rondom oud en nieuw. :)
De 30e waren we natuurlijk 's ochtends hier aangekomen. We hebben even in ons hostel gezeten en hebben daarna de trein gepakt naar het centrum. Daar heb ik toen 's middags m'n vorige blog geschreven. We hebben ook een tijd naar werk gezocht, maar niks gevonden. Daarna hebben we gegeten bij de Subway omdat we geen keuken tot onze beschikking hadden. 's Avonds hebben we nog gezellig een biertje gedaan in Darling Harbour met Michelles vader. Ondertussen had ik smscontact met Joey, een jongen uit de groep die na ons aankwam. Hij was samen met Barbara en Maarten en ze hadden nog geen slaapplek. Wij hebben toen gezegd dat ze wel bij ons konden slapen. We zouden ze wel naar binnen smokkelen. Heel relaxt want dan zouden we de kosten delen en voor maar 25 pp pn slapen! :D 's Avonds laat kwamen we er nog achter dat de winkels de volgende dag dicht zouden zijn, dat had een man bij de 7 Eleven verteld, dat is een convenience store. We moesten dus nog boodschappen doen. Helaas hadden meer mensen dat bedacht dus was er vrij weinig keus meer over in de winkel. Uiteindelijk hebben we een pakket met 12 croissantjes voor $10 en een duur brood voor $6 gekocht. Ook hebben we daarna nog drank ingeslagen. 2 4packs Malibu Cola en 1 4pack Jim Bean Cola. Nou die Jim Bean hebben we geweten. Dat was echt niet te drinken. Zonde van ons geld.
Oudjaarsdag.
We stonden redelijk op tijd op, schonken de drank over in flesjes en gingen weer met de trein op weg naar het centrum. We wisten niet wat we zagen toen we daar aankwamen. Het was echt druk op de straten! Helaas zagen we ook dat de winkels gewoon allemaal open waren, stomme man van de 7 Eleven.. We besloten gewoon maar richting Circular Quay te lopen. Vanaf daar zouden we het vast wel goed kunnen zien. Ik was de vorige dag m'n zonnebril vergeten in de lounge dus die moest ik nog snel even ophalen. De rest ging alvast. Onderweg werd ik gebeld of ik nog even champagne wilde halen. Ja hoor wil ik wel. Het is alleen geen champagne geworden want dat was minstens $40. Ik heb Moscato gehaald, daar zat ook een mooie knaldop op. Daarna ben ik ook naar Circular Quay gelopen. Daar was het gelukkig nog redelijk rustig! Iedereen wilde of bij het Opera House zitten of in de Botanic Gardens. Daar waren ook echte poortjes met bewaking waar je tas werd gecontroleerd op drank en glas. We hebben vanaf 1 uur zitten wachten. Rond 5 uur gingen Michelle en ik maar eens een rondje lopen en toen zagen we een veel betere plek. Vlakbij het water en kei goed uitzicht op de brug. Ik ben daar toen gaan zitten en Michelle heeft de rest gehaald. Daar hebben we nog weer uuuuuren in de brandende zon liggen en zitten wachten, maar we hadden wel een goed plekje bemachtigd! :D Rond een uur of 7 was er ineens een vliegtuigje wat met zo'n wit rookspoor in de lucht iets begon te schrijven. We hebben een tijd gewacht maar dit stond er in verschillende etappes: R u going 2 heaven. How? Trust Christ John 3:16 Best een toffe manier van evangeliseren dacht ik zo. ;)
Daarna hebben we verder gewacht tot 9 uur. Er zou namelijk wat vuurwerk afgestoken voor de kinderen. En wat voor vuurwerk! Was al flink indrukwekkend dus we konden niet wachten tot 12 uur! :D Elk uur werd er toen even 1 ding afgestoken en vlak voor 12en begonnen een groot scherm op de brug met aftellen. Wat geweldig was dat! Iedereen schreeuwde de laatste 10 seconden mee en wat een gekte toen het werkelijk 12 uur was! Wij hadden natuurlijk stiekem onze drank meegesmokkeld dus we schoten de fles open en dronken daar met ze allen uit. We hebben allemaal onwijs genoten van het vuurwerk. Echt zwaar indrukwekkend en wat een sfeer met al die duizenden mensen om je heen! :D Na het vuurwerk zijn we nog naar O'Malleys geweest. Een Ierse pub vlakbij ons oude hostel. Daar hebben ze elke avond live muziek, was opnieuw weer erg gezellig. We hebben een toffe nacht gehad en waren uiteindelijk 's ochtends pas weer in ons hostel door het geweldige feest, het wachten op de trein en de lange duur van de treinreis. De hele dag hebben we daarna geslapen. We waren echt gesloopt. Maar rond een uur of 4 waren we dan toch ons bed uit en besloten we naar Bondi Beach te gaan om daar rond dezelfde tijd als in Nederland een nieuwjaarsduik te doen.
9 uur 's avonds was het zover. Helemaal donker op het strand en 3 gekken die de zee in rennen, kopje onder gaan en de zee weer uit rennen. Kei leuk om te doen!
Maandag 2 januari moesten we weer uitchecken. Daarna zijn we weer naar het centrum gegaan en hebben we wat op internet gezeten, wat in ons oude hostel rondgehangen en hard op zoek geweest naar een slaapplek voor die avond. In alle hostels was namelijk de regel dat de mensen voor zoveel nachten moesten boeken dus iedereen zou de 3e uitchecken en wij hadden die nacht al een slaapplek nodig. We zijn wat andere Nederlanders tegengekomen waarvan we met 1 meisje, Kryschja, onze nummers hebben uitgewisseld. Uiteindelijk mochten we op Kings Cross ergens in een hostel op de bank slapen voor $15. 's Avonds hebben we wat tv gekeken in het hostel en zijn we gaan slapen. Het sliep nog verbazingwekkend goed. Het waren een soort van allemaal kleine poefjes die tegen elkaar stonden, dus het slapen op de bank viel ons best mee.
De volgende dag konden we wel gewoon weer in ons oude hostel. De hele dag hebben we gezocht naar werk. We konden weinig vinden, maar ik had wel een mail gestuurd naar een advertentie die erg goed klonk. Helaas konden we alleen mailen en niet bellen want het kantoor zou de 6e pas weer open gaan. Voor de rest hebben we vrij weinig gedaan. De 4e hebben we ook weer een tijd op de computer gezeten om werk te zoeken. Gisterochtend, de 5e, hebben we 's ochtends geskyped. Was erg leuk! Vooral met alle gekke bekken die mijn fijne familie trok. ;p Daarna ben ik de stad ingegaan om te kijken welk mobieltje ik wilde kopen. Mijn mobiel is namelijk stuk dus ik moest een nieuwe. Ik zat alleen nog steeds te twijfelen dus wilde ik ze in het echt zien. Ik ben toen ook nog langs een winkel gelopen met hele leuke schoenen in de uitverkoop. Mijn sandaaltjes zijn namelijk helemaal versleten. Ik heb er zoveel op gelopen dat ik nu met m'n grote tenen op de grond loop. Ik mocht dus echt wel nieuwe sandalen kopen en dat heb ik gedaan. Heeeeeeele mooie beige met kralen. Daarna ben ik weer naar het goedkope internetcafe gegaan waar Kryschja ons op had gewezen. Ik heb er zo'n 3 uur doorgebracht voor maar $3. Ik heb foto's uitgezocht en geupload, werk gezocht en een mobiel besteld. De HTC Sensation. :D 's Avonds hebben we weer weinig bijzonders uitgevoerd. Je krijgt gewoon niet echt energie van de hele dag op de computer zitten.
Nu is het ondertussen alweer 6 januari en hebben we dus werk gevonden. We kwamen vanmorgen laat uit bed en hadden weinig zin om aan onze dag te beginnen omdat we weer werk zouden moeten gaan zoeken. Nu heb ik overal zin in en maakt het me niet uit hoeveel ons nog tegen gaat zitten want we hebben werk, ik heb m'n waarbenjij.nu weer bijna helemaal bijgewerkt en ik heb gister een snelle manier gevonden om foto's te uploaden. Mijn dag kan niet meer stuk! :D
Nou luitjes, ik hoop dat jullie ook een fijne oud & nieuw hebben gehad, genoten hebben van jullie vuurwerk en vooral ook genoten hebben van de vrienden en familie om jullie heen, want die heb ik zeker gemist! Gelukkig nieuwjaar allemaal en tot later!
xxxxxxxxxxxxx
06 Januari 2012 - 07:22
Ome Wim:
een leuk verhaal voor ons op de vroege morgen en goed dat je kan gaan werken. Dus het vuurwerk was de moeite waard van het wachten, hier bij ons in de straat was het ook goed raak.veel plezier en succes, ik zie uit naar het volgende bericht. -
06 Januari 2012 - 07:32
Stephan:
Hallo Roos, gaaf te lezen. Keep on going -
06 Januari 2012 - 10:01
Jolanda:
hallo rosanne,
fijn dat jullie het zo leuk hebben daar over zee.
fijn dat je nu samen met michelle werk hebt gevonden.
geniet nog maar lekker daar over zee, en straks naar nieuw zeeland
groetjes jolanda (tante van michelle)
06 Januari 2012 - 10:16
T. Jeanet:
Hoi lieve Roos,
Gefeliciteerd met je werk! Ik snap nog niet helemaal wat jullie gaan doen, maar dat maakt niet uit.
Leuk die foto´s erbij. Inderdaad een mooi stukje evangelisatie in de lucht!
Wat zie je er trouwens lekker bruin uit! Ben je nog niet verbrand??
Nou, geniet er maar lekker van. Ik ga je weer volgen.
Liefs van t. Jeanet en Johan
06 Januari 2012 - 10:56
Liesbeth:
Whauw, Roos..wat een mooie foto's!!
En leuk verhaal weer, fijn dat je werk hebt gevonden! Wat houdt t precies in? ;)
Anyways..succes ermee en geniet lekker van je tijd daar!!! :D
Liefs, Liesbeth -
06 Januari 2012 - 13:05
Paps:
Ha Roosje,
Om meerdere redenen tof dat je werk hebt...!
Enig nadeel is dat je nu toch lang weg kunt blijven :-)
Maar je bewijst maar weer eens mooi dat jij je zaakjes uiteindelijk altijd goed regelt!
Have fun, (juist) ook in het werken!
Kus van je pa