New Zealand part III
Door: Rosanne Korpershoek
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
04 Mei 2012 | Australië, Tin Can Bay
08/03/2012
De vorige dag voelde ik me weer niet echt lekker en dat was er deze ochtend ook niet beter op geworden. We hebben van 's ochtends acht uur tot 's middags half vier in de bus gezeten. Na die lange busreis waren we in Fox Glacier terecht gekomen. Miniscuul dorpje maar er was daar een hele bekende gletsjer dus bestond het dorpje praktisch alleen uit hotels en restaurants. De gletsjer was wel een stuk uit het dorp dus hebben we twee fietsen gehuurd. Heen was het vooral veel klimmen en dat trok mijn hoofd totaal niet. Eenmaal bij de gletsjer ben ik dus ook niet helemaal tot het eind gelopen, maar vond ik het bij een eerder uitzichtspunt al wel gezegend. Later hoorde ik van Michelle dat het doorlopen toch niet bijster veel zin had gehad. Ik denk sowieso dat je echt een tour over het ijs moet doen om de schoonheid ervan in te zien. Van veraf zag het er namelijk vies en niet echt indrukwekkend uit. De terugweg op de fiets was wel fijn want ik hoefde praktisch niet te trappen! Terug bij het hostel had ik voor het eerst die dag weer wat eetlust dus besloten we daar goed gebruik van te maken en uit eten te gaan. Ik heb heerlijk gegeten en voelde me opnieuw weer een stuk beter.
09/03/2012
Om kwart over één kwamen we in Greymouth aan. We hadden daar al een heel fijn hostel geboekt, het voelde echt een beetje als thuiskomen. De rest van de dag hebben we weinig bijzonders gedaan want er valt ook niets te beleven in Greymouth.
10/03/2012
We waren alleen maar in Greymouth om door te reizen naar Punakaiki en de beroemde Pancake Rocks. Rond 's middags twee uur waren we daar en hebben we die maffe rotsen bekeken die eruit zien als een stapel pannenkoeken. Om drie uur zouden we opgehaald worden door iemand van het Te Nikau Resort want daar zouden we 's avonds in een huisje slapen met een glazen dak waardoor je de sterren kon zien. Diegene liet alleen wel erg lang op zich wachten want om kwart voor vier was er nog steeds niemand. Ik ben de I-site dus binnengelopen om even te bellen. Ik kreeg toen te horen dat we niet opgehaald konden worden dus we moesten maar een andere slaapplek gaan zoeken. Als we toch op één of andere manier nog daar wisten te komen, mochten we die nacht gratis slapen. We besloten maar te gaan liften want we wilden erg graag in dat bijzondere huisje slapen en een gratis overnachting is ook niet verkeerd natuurlijk! We waren nog maar net langs de weg gaan lopen toen er een auto achter ons stopte. Dat bleek degene te zijn die ons moest ophalen. Gelukkig! We kregen alleen geen gratis overnachting meer, maar wel een fles rode wijn. Ons huisje bleek middenin een soort bos te ligggen en zag er echt super romantisch uit. Helaas was het enorm bewolkt en begon het 's nachts te regenen dus we hebben uiteindelijk nog geen één ster gezien. :(
11/03/2012
Dat was ons 'Stargazer' avontuur dan, geen ster gezien.. Gelukkig hadden we wel erg lekker geslapen en konden we ook lekker rustig aan doen want we zouden pas om twaalf uur weer bij de bus afgezet worden. Rond een uurtje of twee waren we weer in Greymouth. Opnieuw hebben we daar bar weinig gedaan. De hele dag een beetje geinternet, wat gekletst en ons dagboekje een stukje bijgeschreven.
12/03/2012
;s Ochtends vroeg om half 8 werden we opgehaald door West Coast Shuttles. Zij reden ons helemaal van westkust naar de oostkust, van Greymouth naar Christchurch. Dit keer hadden we wel vast een hostel geboekt voor in Christchurch, maar dat bleek niet het geweldigste hostel te zijn. De taxichauffeur die ons daar had gebracht, heeft zelfs even gewacht om te zien of we dat hostel niet gelijk weer wilden verlaten. Het zag er rommelig en vervallen uit, maar eigenlijk was dat in die hele buurt zo. Je kan het ze eigenlijk ook niet heel erg kwalijk nemen als je bedenkt dat ze pas de 10000e naschok hadden ‘gevierd’. We hebben die middag nog lekker even geshopt en onszelf verwend met wat kleding. :D ’s Avonds zijn we druk bezig geweest met onze backpacks weer vliegproof te maken, want de volgende dag zouden we naar Auckland vliegen.
13/03/2012
Wat een gestress! We hebben net aan onze vlucht gehaald! We werden al heel op tijd opgehaald door een shuttleservice maar het verkeer was een ramp die ochtend. Alles stond vast en daardoor kwamen we pas op het vliegveld aan toen ze al aan het boarden waren. Snel door de douane en terug naar het noorder eiland. Dit was even wat anders dan de China Airlines vliegtuigen die ik gewend was. Krap, klein, geen gratis eten en drinken en ook geen eigen tv-schermpje. Gelukkig duurde de vlucht maar zo'n anderhalf uur. In Auckland hebben we de rest van de dag in ons hostel gehangen en heb ik heel veel in m'n dagboekje geschreven. Ik liep weer eens flink achter..
14/03/2012
Op naar de Bay of Islands! Op naar Paihia! Op naar de dolfijnen! :D Het hostel wat we daar hadden geboekt was helemaal top! We sliepen gewoon in het huis van de eigenaar. Hij was ontzettend enthousaist, zelf ook een reiziger geweest, en wilde dolgraag onze verhalen aanhoren. Hij wist ons ook te vertellen dat hij een Nederlandse vriend in Paihia had. Hij was eigenaar van een eetcafe en serveerde echte Nederlandse bitterballen! Dat hoefde Mark ons geen twee keer te vertellen. Weg waren we, op naar iets Nederlands. De bitterballen waren heeeeeerlijk, helemaal met een lekker cidertje erbij. 's Avonds hebben we gezellig wat met Mark gekletst en ik heb weer wat bijgeschreven in m'n dagboek.
15/03/2012
De dag! De dag dat wij met dolfijnen gaan zwemmen! Als het goed is dan.. Want het waren echte wilde dolfijnen en die doen waar ze zelf zin in hebben. Hopen op het beste dus maar! Het begon gelijk al goed. We waren uit Paihia vertrokken met de catamaran en hadden nog twee mensen opgehaald in Russell. We waren nog maar net echt onderweg en daar kwamen al tientallen dolfijnen aanzwemmen! Het was prachtig om te zien. Ze waren overal en 'speelden' een soort van met onze boot. Helaas zwommen ze de 'verkeerde' kant op. Ze zwommen terug naar Russell en wij wilden juist verder de Bay of Islands in. Vaarwel dolfijnen. Toen het tijd was voor onze islandstopover waren de wolken helemaal weggetrokken. Het was toch nog prachtig weer geworden. Op de boot werden we uitgerust met een snorkelset en daarna mochten we vanaf de boot naar het eiland snorkelen. Echt super tof want er was echt een soort van rif daar en er zwommen dus ook allemaal grote vissen vlak onder me langs! Na een uurtje waren we terug op de boot en kregen we een heerlijke maaltijd. Daarna werden de zeilen gehesen en hebben we voor op de 'netten' van de boot heerlijk in het zonnetje gelegen. Plotseling riep de captain dat er verder op dolfijnen waren! De motor werd weer aangezet en we gingen op ze af. Iedereen die wilde werd weer uitgerust met een snorkelset en kreeg instructies voor het zwemmen met wilde dolfijnen. We moesten precies zwemmen naar waar de captain wees. We mochten de dolfijnen niet aanraken. We moesten zingen onder water want de dolfijnen houden van geluiden. Als we een dolfijn zagen, moesten we er gewoon als een gek achteraan zwemmen. En, we moesten rustig het water in glijden, vooral niet springen! Daar gingen we dan. HET WAS GEWELDIG! De dolfijnen waren overal! Ze zwommen onder me door, ze zwommen langs me heen en voor me langs! Ik moest zelfs stoppen met zwemmen en m'n armen intrekken omdat ik ze anders aan zou raken. Het was zo ontzettend bijzonder! Prachtige wilde dolfijnen die met ons aan het spelen zijn. Dit was met stip de mooiste ervaring in heel Nieuw Zeeland!
Na het zwemmen met de dolfijnen was het tijd om weer terug te varen. Wij zijn in Russell vast van de boot gegaan want dan konden we dat dorpje ook nog even zien en daar lekker wat eten. Helaas was alles belachelijk duur en was het dorpje ontzettend saai. We hebben dus gewoon maar friet en cola gehaald en daarna snel de ferry terug naar Paihia gepakt. 's Avonds zouden we uitgaan. Het enige waar je heen kon was de bar bij het Xbase hostel. Niet echt veel keus dus maar het was uiteindelijk echt super gezellig! We hebben ontzettend veel lol gehad met een paar echt gestoorde Kiwi's en er een mooi avondje van gemaakt. :)
16/03/2012
We waren ontzettend moe vanwege de korte nacht, maar zijn toch keurig op tijd uit bed gekomen. Mark heeft ons bij de bus afgezet en zo waren we 's middags alweer terug in Auckland. We hebben weer ouderwets flink gebruik lopen maken van de gratis WiFi in de McDonald's. 's Avonds zijn we ontzettend vroeg naar bed gegaan want voor de volgende dag stond er een markt op de planning.
17/03/2012
Om tien uur kwamen we met de bus aan bij de plek waar de Otara Market moest zijn. Viel flink tegen want we zagen maar één kraampje en voor de rest alleen maar goedkope winkels met een flut assortiment. Teleurgesteld liepen we terug naar de bus. Daar vroeg ik aan een vrouwtje of de markt altijd zo waardeloos was of dat dit zo was omdat het St. Patricks Day was die dag. Ze snapte me niet, maar iets later viel het kwartje. Wij hadden gewoon niet op de juiste plek gekeken. Achter alle winkels was een grote parkeerplaats met honderden kraampjes. Uiteindelijk was het wel een super leuke markt en hebben we allebei flink wat spulletjes gekocht.
18/03/2012
Onze laatste dag in het prachtige Nieuw Zeeland. We hebben nog wat souvenirtjes gekocht en hebben ons nog even cultureel gedragen door naar de Art Gallery te gaan. Daar hing zeker leuke, interessante kunst en we hebben zelfs een aantal Nederlandse kunstenaars gespot. ;) Daarna heb ik bij de New World (supermarkt) mijn laatste drie Nieuw Zeelandse dollars opgemaakt aan pindanootjes. Rond 6 uur pakten we de bus naar het vliegveld en om 9 uur was onze geweldige reis toch echt tot een einde gekomen. Ik heb ontzettend genoten en Nieuw Zeeland is met al zijn schoonheid zeker weten een aanrader. 5 weken om nooit te vergeten!
04 Mei 2012 - 15:44
Elselotte:
Super gave verhalen man!
Je kan leuk vertellen en als ik zou kunnen zou ik alle plekjes bezoeken,
waar jij ook geweest bent;) Klinkt namelijk allemaal fantastisch!
Veel plezier nog verder! -
07 Mei 2012 - 09:16
Tante Anja:
Hoi Roos,
Leuk om weer wat van je te lezen en dat het prima met je gaat.
wat een avonturen allemaal.
De foto's zijn ook prachtig, wat een mooie plekjes.
Ik wens je nog veel plezier samen met Michelle en kijk weer uit naar je volgende verhaal
liefs, tante anja