Nieuw land, nieuwe avonturen! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Rosanne Korpershoek - WaarBenJij.nu Nieuw land, nieuwe avonturen! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Rosanne Korpershoek - WaarBenJij.nu

Nieuw land, nieuwe avonturen!

Door: Rosanne Korpershoek

Blijf op de hoogte en volg Rosanne

11 Februari 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland

Een bericht vanaf werkelijk de andere kant van de wereld! Precies 12 uur tijdsverschil! Verder bij jullie vandaan kan ik niet gaan. Dat geeft best een gerustgevend gevoel toch? ;)

Ik ben nu sinds een paar uur in Nieuw-Zeeland. Vanmorgen hebben we vroeg de wekker gezet zodat we alle tijd hadden om te eten, douchen, uit te checken en naar het vliegveld te komen. Maar goed dat we dat hadden gedaan want de airtrain, de trein die naar het vliegveld gaat, is voor 99% op tijd en wij zaten vandaag precies in die ene procent die vertraging had.
Eenmaal op het vliegveld hebben we lang gewacht om in te checken en toen dat eindelijk gebeurd was, zagen we ons vriendje Ruben weer! Dat was erg leuk :D
Achter de douane hebben we een tijd gewacht om te boarden. We hadden iets vertraging. Eenmaal in het vliegtuig zat ik heerlijk fijn naast een dikke ouwe stinkende Taiwanees. Gelukkig had iedereen gewoon z'n eigen schermpje dus heb weinig van hem gemerkt. De vlucht vloog voorbij. Heb gewoon een film aangezet en toen ie afgelopen was gingen we bijna landen. Ik zat trouwens naast het raampje dus ik heb weer genoten van de miniatuurautootjes en huisjes en mensjes.
Uit het vliegtuig dachten we weer even snel door de douanecontrole te lopen maar dat was dit keer wat anders. We hadden in het bos gewerkt dus onze schoenen waren vies, we hadden een tent bij ons en zelfs wat eten. Op naar de biosecurity. De schoenen moesten uit de tas en die waren gelukkig okay. Het eten hoefden we niet te laten zien want dat was alleen maar suiker, kaneel en zout. De tent was een andere geval. Die werd ingenomen. Gelukkig konden we die even later wel weer gewoon ophalen na een uitgebreide controle. Toen moesten onze tassen door de scanner. Michelle was prima maar ik had tween grote objecten onderin mijn tas waarvan de lender graag wilden weten wat het was. Ik kon me werkelijk niets bedenken dus moest ik mijn tas openmaken. Ik bedacht me ineens dat het mijn toilettas was dus zei ik dat maar ik moest het toch echt laten zien. Gelukkig was de meneer tevreden toen ie zag dat het toch echt alleen maar shampooflessen waren. Eenmaal door die lange douanecontrole heen wilden we gelijk een simkaart kopen maar vanwege belachelijke prijzen, matig netwerk en belachelijke pakketten hebben we dat niet gedaan en gaan we dat zeer waarschijnlijk ook gewoon helemaal niet doen. Dat betekent dat ik niet mobiel bereikbaar ben. Wel kan ik gewoon gebruik maken van WiFi op mn mobiel dus mail of Facebook gerust. Bel mij dus echt niet want mijn Telstra simkaart vindt dat ik nu in het buitenland ben dus moet ik dan ook betalen. Dat wil ik niet want het beetje beltegoed dat ik nog heb, bewaar ik graag voor noodgevallen.
Dat viel dus even tegen maar we hebben het stomme gevoel gewoon geprobeerd weg te eten bij de mac. Lukte niet helemaal dus toen zijn we op zoek gegaan naar vervoer naar de stad toe. Er was een shuttlebus en die heeft ons bij een goed hostel afgezet. Jammer dat ze alleen nog maar kamers hadden voor 65 dollar pn pp. Lichtelijk boven ons budget dus we hebben onszelf met onze backpacks tussen alle uitgaande mensen doorgewerkt en zijn het volgende hostel binnen gelopen. Fully booked! Dus nog weer een stuk verder lopen naar een ander hostel en daar slaagden we gelukkig wel. We hebben even onze spullen gedumpt en zijn naar de mac gegaan voor gratis WiFi waar we nu dus allebei onze blog bij zitten te typen. Voor de mac werden we trouwens aangesproken door een kiwi die werkelijk meer van de Nederlandse en Europese geschiedenis wist dan wijzelf, best fascinerend gesprek was dat. ;) Kiwi is trouwens gewoon de naam voor Nieuw-Zeelanders, gek volkje is het. Deze vijf weken beloven wat te worden!
Morgen komt onze Duitse vriend aan en zondag gaan we Michelles moeder en oma ophalen van het vliegveld en mee naar Michelles familie om rustig wat plannen te kunnen maken.
Tot zover mijn eerste update vanaf de andere kant van de wereld!

Dikke kus en knuffel!

• 10 Februari 2012 - 12:25

Paps:

Leuk, zo snel een nieuw verslag uit een nieuw land!
    Niet leuk: 5 weken niet bellen... Al ben ik natuurlijk altijd een noodgeval ;-)
    Heel veel plezier in kiwi-land!!

PS I'm looking forward to a new HTC Skype Sensation with you :-) Zou mooi zijn als je inlogt op skype, dan krijgen we volgens mij een 'online' symbool als je wifi verbinding hebt. Ik heb tussen de (onze) middag (toen ik samen met Jessica zat te eten) een poging gedaan. Helaas mislukt.

Virtuele kus van je pa

• 10 Februari 2012 - 12:45

Rosanne Korpershoek:

Pap ik heb je gewhatsappt! En we kunnen misschien morgen wel even skypen? Lasts maar weten via whatsapp of Facebook wanneer het uitkomt. :)

• 11 Februari 2012 - 07:37

Petra:

Ha Roos, Wat maak je toch veel mee! Superleuk allemaal.
    Hiet gaat ook gewoon alles door en ik moet je zeggen dat ik heeeel erg blij ben, want tot nu toe heb ik al mijn tentamens gehaald.
    Kun jij voor Matthias een vlag uit Nieuw Zeeland scoren?
    We horen wel of je daar gelegenheid voor hebt, je whatsapp het maar.
    Groetjes van ons vijven.

• 12 Februari 2012 - 20:37

Tante Ina:

Hoi Roos,

Fijn om weer wat van je avonturen te lezen! Ik had niet gedacht dat NZ-ers zo anders zouden zijn dan Australiers. Lees graag weer van je belevenissen.
    Geniet en pas weer goed op jezelf en je reisgenootje.

Liefs van ons....

• 13 Februari 2012 - 12:20

Tante Anja:

Hey Roos,
    Ik heb net Daan en Romee naar bed gebracht, nu dus even van je verslag genieten.
    wat een avonturen allemaal.
    Geniet er maar van.
    Ik vind het ook leuk om van Linda te horen dat jullie elkaar wel eens bellen.
    Ik wens je veel plezier deze weken in Nieuw-Zeeland.

groetjes van tante Anja

Veel liefs Tiny

• 14 Februari 2012 - 14:20

T. Jeanet:

Lieve Roos,

Ik zat net even bij te lezen, want ik ben een weekje wezen skien. Wat een verschil, jij 30 graden, ik -20 graden. Het was heeeeel koud, maar weer heerlijk.
    Jij zit inmiddels in N.Z. Gaaf zeg, ik begin jaloers te worden op wat jij daar allemaal al gezien hebt.
    Heel veel plezier daar! Ik ben weer benieuwd naar de volgende verhalen.
    Liefs van mij en ook van Johan.