Het avontuur is begonnen! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rosanne Korpershoek - WaarBenJij.nu Het avontuur is begonnen! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Rosanne Korpershoek - WaarBenJij.nu

Het avontuur is begonnen!

Door: Rosanne Korpershoek

Blijf op de hoogte en volg Rosanne

11 November 2011 | Australië, Sydney

IK BEN IN SYDNEYYYYYYYYYY! Ik voel me echt ontzettend gelukkig nu. We zijn nu zo'n 28 uur in Sydney en het voelt alsof ik hier altijd al ben. Het is allemaal ontzettend relaxt, iedereen is aardig, het weer is heerlijk en je voelt je gewoon ontzettend snel thuis in deze mooie stad.

Maarrrrr hoe ging mijn vlucht? Ik ging dus voor het eerst vliegen. Leuk! Dacht ik. Verkeerd gedacht. Gelukkig was het voor vertrek nog wel erg leuk, ook lastig en emotioneel, maar wel super dat er allemaal lieve mensen waren die me uit kwamen zwaaien! We gingen met de hele groep inchecken (groep van 11 mensen), dat duurde erg lang helaas waardoor er maar weinig tijd was om afscheid te nemen van vrienden en familie. Het afscheid viel me ook echt heel erg zwaar. Gelukkig had ik al met iemand uit mijn groep gemaild dus ben ik met haar (Michelle) samen door de douane gegaan en alles. We hebben toen nog een tijdje gewacht voordat we echt het vliegtuig in konden. Erg vervelend want ik moest kei nodig naar de wc, maar die was er niet meer na de douane. In de tijd dat we moesten wachten, hebben we gelijk al wat kennis gemaakt. Uiteindelijk mochten we het vliegtuig in & zaten we lekker bij elkaar. Ik zat in het midden naast Michelle en Ruby. Erg gezellig maar de rest van de vlucht was een drama. Bij het opstijgen deden m'n oren pijn, gelukkig hielp kauwgum kauwen en veel geeuwen. Na 2,5 uur dachten we dat we al 5 uur zaten ofzo, dus dat viel zwaar tegen. We wisten echt niet meer wat we met onszelf aanmoesten. Heb op allerlei manieren gezeten en kon echt m'n ei niet meer kwijt. Uiteindelijk na ruim 11 uur waren we in Bangkok. Daar moesten we er even uit om iets later weer in het zelfde vliegtuig te stappen. Weer zo'n 3 uur in dat stomme ding zitten. Tegen die tijd waren we al echt gesloopt, omdat de tijden allemaal niet meer kloppen. Je hele ritme was anders en we kregen continu rijst te eten. Opzich hartstikke lekker, maar niet als het chemische vliegtuigzooi is. Gelukkig kwamen we daarna aan in Taipei. Daar kreeg ik m'n eerste stempel in m'n paspoort! Iedereen was dolblij haha. Tijd gewacht op de shuttlebus naar het hotel, maar dat was zeker het wachten waard! We hadden een dagkamer met heerlijke bedden, heerlijke douche en werkelijk een geweldig zwembad! Ik heb met Michelle en Helen 3 uur lang in het zwembad gelegen na eerst wat gefacebookt te hebben op onze mobieltjes. Jaja, er was zelfs gratis wifi! :D In het zwembad waren er van die ligstoelen in het water waar bubbels uitkwamen, zalig! Er waren ook harde massagestralen, konden we ook goed gebruiken na die lange vlucht & zelfs een sauna! Op en top genoten daar! Na het zwembad nog heerlijk gedoucht onder een grote douchekop en nog ff op bed gelegen. Toen weer terug naar Taipei airport. Nog weer 10 uur te gaan! Maar dan zouden we wel een geupgraded vliegtuig hebben, wat inhoudt dat iedereen z'n eigen schermpje had. We zaten niet meer bij elkaar. Ik zat naast het raampje gelukkig en de stoel naast me was vrij dus ik heb helemaal opgerold best aardig geslapen.

En toen waren we in Sydney! We werden opgehaald door Matthijs en Marloes van Australian Backpackers, 2 hele leuke enthousiaste mensen! In een busje naar het hostel, gestopt op een mooi uitzichtpunt om foto's te maken van het Operahouse and the Harbour Bridge. Spullen gedumpt, heel veel informatie gekregen, tijd om beetje op te frissen, langs het kantoor van Australian Backpackers en op het dak van het andere hostel heerlijk gebarbequed. We hadden zelfs een liveoptreden van een 'aboriginal'. Hij danste echt prachtig, zong prachtig en speelde prachtig op zijn didgeridoo. Echt genoten daar! Toen naar de backpackersbar, was erg gezellig met mooie livemuziek & daarna gelijk al uit geweest op Kings Cross in Soho. Gelijk al helemaal in het Sydneyse leventje gerold. Om 1 uur lagen we op bed, vanmorgen op tijd eruit. we hebben met z'n allen ontbeten en toen was het regeltijd. We zijn naar de bank geweest, medicarepasje is aangevraagd, naar een autoshop gegaan en heerlijk gegeten in Hydepark middenin Sydney. Nu al even 'vrij' dus maar even gebruik maken van het gratis internet van Australian Backpackers :D Straks krijgen we verkooppraatjes te horen over alle tours de we kunnen doen. Ben benieuwd.

Goed m'n tijd is zo ongeveer op & m'n verhaal is al lang genoeg dus ik brei er een eind aan.

Nog even de melding dat ik een Australisch nummer heb nu! Sms/bel/whatsapp dus niet meer naar m'n oude nummer maar naar mijn nieuwe Australische nummer: +61420516307

Ik ga nog even kijken of ik foto's kan uploaden en anders komen ze er snel aan!

Groetjes van een enorm gelukkig Nederlands meisje in Sydney! :D

• 11 November 2011 - 07:29

Petra:

Lieve Roos,
    Wat een verhaal, geweldig!!! Ik kan me voorstellen dat je niet meer weet hoe je moet zitten na 5 uur vliegen en dan moet je nog wel even. Maar het is allemaal de moeite waard. Fijn dat je eerste indrukken zo positief zijn. Geniet ervan!
    Liefs van ons vijven.

• 11 November 2011 - 08:45

Juud:

Hey Meid,

Klink allemaal helemaal top!
    Veel plezier!!!!

• 11 November 2011 - 08:59

Jeroen D:

Hey Roos,

Wat goed om te lezen allemaal! (kzei tog dat vliege btj saai is :p). Heel veel plezier verder en khoop snel weer wat van je te lezen.

• 11 November 2011 - 10:59

Elza En Veerle:

Hoi Rosanne,
    Wij zijn 2 vriendinnen van Eline,
    wat een leuk verhaal, spannend zo lang naar australië!
    Veel plezier daar, en suc6!

groetjes Elza en Veerle

• 11 November 2011 - 11:24

Ronald En Irina :

Hoi Rosanne,

Mooi dat je al thuis voelt!
    Geniet ervan!

fam kersseboom

• 11 November 2011 - 14:17

Esther:

Liefje

Top om je weer even gesproken te hebben.
    Volgens mij ga jij echt een top tijd tegemoet.
    Ik hoop je snel weer te spreken!
    Fijne tijd nog schatje

Love you

• 11 November 2011 - 14:32

Mamma:

Lieve Roos,
    Je verhaal is al even enthousiast als je stem aan de telefoon. Veel plezier nog en ik spreek je wel weer. xx mam

• 11 November 2011 - 14:41

Paps:

ha mijn Roosje,

Heerlijk om weer een uitgebreid verslag te lezen. En top dat je je nu zo heerlijk thuisvoelt in Sydney, op de plek van je dromen. Hecht je niet te veel hè ;-)

PS Mijn plastic bakje gele rijst in het vliegtuig was heeeerlijk ...!

Liefs van je pa uit Boston (vanwaar ik misschien al weer eerder van weg ga dan oorspronkelijk gepland...)

• 11 November 2011 - 15:13

Liesbeth:

Hey Rooss!!
    Heerlijk om te lezen dat je zo enthousiast bent!! :D
    Bahh..als ik t eerste deel lees alleen al, krijg ik geen zin meer om te vliegen ;)

Geniet lekker van alle nieuwe mensen, gewoonten en plaatsen daar!!

Liefs, Liesbeth

• 11 November 2011 - 16:45

Marjolein Veldhuijze:

Grrm, waarom past niet mijn hele naam in dat hokje?
    Nouja, suuuuperleuk hee om dit te lezen!
    Ik ga je echt wel volgen!

xx en geniet ervan!!

• 11 November 2011 - 16:55

Cors & Marlies:

hey girl!
    klinkt goed!!! gelukkig ben je de vliegreis nog redelijk doorgekomen en dan zo'n luxe dagkamer! nog erg last gehad van jetlag? meid geniet ervan! ben benieuwd welke avonturen je daar allemaal gaat beleven. ben benieuwd naar de foto's zeker van die aboriginal!!;)

liefs xx

• 11 November 2011 - 20:31

Tante Ina:

Hoi Roos,
    Wat is het heerlijk om zo'n enthousiast verhaal van je te horen!
    Super. Geniet met volle teugen en we hopen op snel weer bericht.
    Liefs van ons.

• 11 November 2011 - 21:07

Tante Erika:

Lieve Roos,

Veilig aangekomen in Sydney en al heerlijk aan het genieten! Dat is heerlijk om te horen.
    We zijn nu alweer benieuwd naar het vervolg van je verhaal.

Liefs van de Wagenvoortjes.

• 11 November 2011 - 21:12

Ellen:

Hoi,

Echt super veel plezier!

En fijn dat je veilig bent aangekomen!

Groetjes, Ellen

• 11 November 2011 - 22:13

Je Zusjee <3:

Heeey roos,

Leuk dat je het zo naar je zin hebt.
    Ik mis je wel erg hoor.
    In de avond een potje patience zit er niet in.
    Ik leer nu best vaak op jou kamer.
    Vind ik leuk.
    Ik ga nu snel me bedje in.

Weltrusten

ps. bij jou is het al de 12e raaaar!

• 12 November 2011 - 09:28

Jessica Zusje XX:

Heei roos

Fijn dat het zo goed met je gaat!
    ik mis je al wel hoor:(
    nog heel wat maanden wachten en dan kom je weer terug(L)
    maar maak er wat leuks van, en veel foto's maken.
    dan kunnen wij ze thuis allemaal zien(L)

LOVE YOU!!!!!!!!!!!

Xx je kleinste zusje Jessica.(L)

• 12 November 2011 - 13:26

Pim:

0 graden aardig windje en de heele dag buiten op
    de bouw lopen en dan zien dat het 23 graden is in sydney :het is gemeen=)
    haha maar, het is fijn om te horen dat jij het goed naar
    je zin hebt=)
    veel plezier nog en ik zie nog wel een keer wat voorbij komen!

X pim.

• 12 November 2011 - 13:46

Els:

Waaauw, wat super tof om te lezen! Begin lichtelijk jaloers te worden hier! haha Geniet er van! =D

• 12 November 2011 - 20:41

Adriaan En Marijke:

Heej Roos,

Super om te horen dat je het nu al zo naar je zin hebt!
    Geniet er van meid!

Liefs, ons

• 14 November 2011 - 08:27

Jo:

Hi Rosanne,

Linda's vriendje Jo hier. Leuk te lezen dat je goed bent aangekomen. Hoop dat je een beetje kan wennen aan de warmte (37C vandaag). Wens je heel veel plezier hier in Australia. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen of als je zin hebt om een drankje te doen moet je het maar even laten weten.

Have FUN.

Groetjes Suzanne

• 16 November 2011 - 19:45

Tante Jeanet:

Lieve Roos,

Wat een heerlijk enthousiast verhaal. Die vliegreis vergeet je gauw genoeg, maar je bent er wel iets sneller dan met de boot. Ik hoorde dat je al gesurfd hebt. Heerlijk. Geniet van het lekkere weer.
    Het is hier nu echt koud geworden, moest vanmorgen m´n autoruiten krabben!!
    Ben benieuwd naar je volgende bericht.

Liefs van je tante

• 19 November 2011 - 21:42