Roadtrip Sydney - Melbourne
Door: Rosanne Korpershoek
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
30 November 2011 | Australië, Melbourne
Nou ik ben er maar even goed voor gaan zitten (nee eigenlijk niet want de stoel zit niet lekker) want ik ga de reis van Sydney naar Melbourne beschrijven + de afgelopen dagen in Melbourne.
De keer voor vorige keer ben ik gestopt bij maandagavond de 21e. Sjo dat is alweer meer dan een week geleden! Anyway, die avond was dus mijn laatste avond in het hostel. Best een heel raar idee want het was echt m'n thuis geworden en ik wist dat ik het heel erg zou gaan missen. Maar goed, het moment van afscheid was pas de volgende ochtend dus we zouden er nog een kei gezellige avond van maken. En dat is zeker gelukt! Onze Engelse vriend Dave heeft zo zijn connecties dus heeft hij continu goedkoop bier en wijn. Heel fijn dat de rest allemaal witte wijn wilde, want ik kreeg dus een hele fles rode wijn voor mezelf. Echt goede wijn welteverstaan Ik had van de bruiloft nog belleblaas dus daar werd de avond mee ingeluid, gelijk al dikke lol. (als het een x lukt om foto's te uploaden, komt er ook zeker een bij van Michelle en Dave die bellen naar elkaar blazen, wat een grap was dat xD) Om 10 uur sluit de 'tuin' altijd vanwege de buren dus verhuisden we weer naar het balkon. Daar ook nog weer dikke lol gehad, goed laat gemaakt en uiteindelijk heerlijk geslapen.
De volgende ochtend moesten we uitchecken, snik snik, nu echt definitief. Na dat gedaan te hebben, ging ik al m'n spullen opruimen. Dat had ik eigenlijk al wel gedaan voor de bruiloft, maar dat was gehaast. Nu moest het er logisch inzitten omdat ik m'n spullen in de auto/tent niet meer uit kon stallen zoals dat op de kamer en op m'n bed wel fijn kon. ;p Dus dat was nog een hele klus & Michelle en ik hadden er allebei weinig zin in. Het schoot dus niet erg op. Gelukkig gingen Dorus en Tom de auto pas rond 11 uur ophalen ofzo & het zou wel een tijdje duren voordat ze terug waren dus dat kwam goed uit. We hebben uiteindelijk onze tas helemaal ingepakt gekregen en zijn toen nog even naar de Coles gelopen om wat boodschapjes te doen. Op de terugweg nog even de lounge ingestapt om m'n post op te halen. Ik had eindelijk m'n bankpas! Helemaal gelukkig maar ik heb er tot op heden nog steeds niks opgezet. Heeeeeel handig dus zo'n pas. Terug in het hostel gingen we de spullen in de auto laden & afscheid van iedereen nemen. Bleeeehhh dat was echt niet fijn. Maar gelukkig kunnen we onderling gratis bellen met onze global gossip simkaarten dus dat scheelt een hoop! Op het laatst nog snel even het hostel op de foto gezet en toen vertrokken we. We gingen eindelijk het prachtige landschap van Australie zien. Beetje jammer dus dat ik binnen no time in slaap viel in de auto. Heb af en toe wel echt prachtige gebieden gezien. De zee en ongerepte stranden. Enorm uitgestrekte heuvels. Hele schattige kleine dorpjes. Enz. Enz.
De middag vloog voorbij en aangezien we een tentje op moesten zetten en niemand het aanraad om 's avonds te gaan rijden zochten we om 5/6 uur naar een camping. Het is uiteindelijk een camping in de buurt van Sussex Inlet geworden. Toen we de camping opreden zagen we al kangoeroes, heel vet Helaas regende het dus een fijn begin van onze roadtrip was het niet. Michelle en ik hadden ook al de hele tijd gezegd dat wij nog een matje moesten hebben, maar daar werd niet naar geluisterd. Gelukkig hoefden we daar nog even niet mee te dealen, eerst gingen we eten. Overal in Australie hebben ze gratis barbeques staan. Echt geweldig. Zouden we in Nederland ook moeten doen! We hebben dus lekker onze witte boterhammetjes op de bbq gelegd met wat kaas ertussen, en wat krijg je dan? Juist! Een tosti! Ik denk echt dat ik in mijn hele bestaan nog nooit zo genoten heb van een tosti! Toen Davey ook nog eens wat noodles tevoorschijn haalde & we tomatensoep vonden kon de maaltijd niet meer beter. Tosti's + tomatennoodlesoep. We hebben echt genoten.
De rest van de avond hebben we een beetje gekaart bij de bbq en opeens werd ik gebeld door mr. Jongeneel. Aka de klompenman. Bij deze zal ik de uitleg geven waarnaar Michelle op haar waarbenjij.nu verwijst. Mr. Jongeneel is de zoon van mw. Jongeneel. Mw. Jongeneel heb ik leren kennen met mijn werk in Zorgcentrum Reeuwijk. Zij vertelde mij dat 1 van haar zonen uit Australie over zou komen naar Nederland. Op het moment dat hij haar op kwam zoeken, was ik precies aan het schoonmaken. We raakten aan de praat en ik was van harte welkom bij hem in Australie. Leuk! Toen ik later oma sprak, bleek hij een oude schoolvriend van opa te zijn. Dus op een goede avond werd ik gebeld door oma, of ik even langs kon komen want mr. Jongeneel was er. Nou dat is goed hoor! Adressen en telefoonnummers uitgewisseld en tot in Australie dan. Ineens werd er op een ochtend gebeld door een gek nummer. Ik sliep nog, mama nam op. Het was mr. Jongeneel die mij om een gunst wilde vragen. Hij had voor iemand klompen meegenomen maar dat was niet de goede maat. Aangezien ik naar Australie zou gaan, kon ik wellicht de goede maat klompen meenemen. En uiteraard was ik altijd welkom, wanneer en hoe lang ik maar wilde. Dus ik heb de klompen meegenomen, jaja het halve hostel heeft me uitgelachen. Maar die klompen moesten dus ook afgeleverd worden. Toen mr. Jongeneel dus had gebeld, vond de rest het wel een puik plan om af te reizen naar Culcairn, daar een nacht te slapen, zo een stukje van het binnenland gezien te hebben en weer verder te reizen naar Melbourne. De volgende dag zouden we dus richting Culcairn rijden.
Maar het was de volgende dag nog niet. Nog lang niet. We moesten eerst de nacht nog overleven. Toen we gingen tandenpoetsen hebben we trouwens nog een opossum in een boom zien zitten. Hij bleef prachtig zitten toen ik hem op de foto wilde zette, dus ik heb hem goed vast kunnen leggen op de gevoelige plaat. Na het tandenpoetsen was het tijd om te slapen. 'Slapen'. Ik had namelijk geen matje, geen slaapzak, geen dikke pyjama, alleen een lakenzak. 1 groot drama! Ik heb tien kledingstukken over mekaar heen getrokken om het en een beetje warm te krijgen en wat zachter te liggen. Aangezien het ook nog eens regende en er ging binnentent was of hoes over de tent, werd het binnen zeiknat. De ergste campeerervaring ooit. Na een slechte nacht gehad te hebben, hoorden we 's ochtends de jongens joelen. Ik was te chagrijnig en moe om me er druk om te maken. Toen Tom voor de tweede keer zei dat we echt uit 'bed' moesten komen, luisterden we toch maar. En wat we toen zagen was echt geweldig! Er stonden allemaal kangoeroes om onze tent heen & de jongens waren ze zelfs aan het voeren! Die ervaring zorgde ervoor dat ik die slechte nacht snel vergeten was. Hierna hebben we snel onze spullen ingepakt, wat gegeten en verder gereden. Het einddoel voor die dag was Culcairn, maar al snel merkten we dat dat er niet in zat.
We hebben een heel stuk over een gravelroad gereden & daar zelfs een schildpad van de overrijdingsdood gered, maar dat vertraagde allemaal dus wel. We hebben die avond overnacht op een camping in Cooma, naast de Snowy Mountains. Maar aangezien het hier nu zomer wordt, was het laagseizoen en konden we heel goedkoop op die camping staan, terwijl we van alles voorzien waren. Michelle en ik hebben onze kleding met de hand gewassen en in de droger gestopt. We hebben heerlijke rijst op en 's avonds heel gezellig een kampvuur gemaakt. Die dag hadden we ook nog ergens in een soort euroshop voor $6 een matje gescoord (stelt niet veel voor, een yogading achtig iets, maar ach, beter iets dan niets & het was erg goedkoop! Ik heb die nacht dus iets zachter geslapen en het heeft niet geregend dus dat scheelde al ontzettend veel. Helaas was het nog wel erg koud, dus ik moest ook nog ergens een slaapzak zien te gaan scoren.
Donderdag zijn we weer op tijd vertrokken, verder richting Culcairn. Toen we daar aankwamen was mr. Jongeneel helaas niet thuis. Ik heb dus een briefje geschreven, in de klompen gedaan en ze bij z'n deur afgezet. We zijn toen verder gereden naar Albury waar ik, Tom en Dorus alledrie een heerlijke slaapzak hebben gescoord. Ik had echt zin om te gaan slapen haha. 's Avonds hebben we in een dorpje genaamd Chiltern geslapen. Deze camping was nog weer goedkoop dan de twee ervoor. Helaas was het weer aan het regenen dus Michelle en ik zijn lekker in de tent gaan liggen in onze warme slaapzakken & hebben daar nog even muziek geluisterd en chips gegeten en zijn toen echt vroeg gaan slapen. Ook wel eens fijn. De volgende ochtend wilden we graag een wandeling maken rondom het meer wat daar was, maar opnieuw werden onze plannen verpest door de regen. Helaas, dan maar weer de auto in en verder rijden. Doel voor de vrijdag was: het meest zuidelijke puntje van Australie. Het was een flinke afstand maar het moest te doen zijn. Het regende toch, dus veel zouden we niet stoppen. We hadden er alleen niet op gerekend dat we door een berglandschap zouden rijden met enorm veel haarspeldbochten. Door alle regen die gevallen was waren de bochten ook nog eens glad, dus het schoot niet op. Desalniettemin heb ik echt enorm genoten van het prachtige uitzicht. Geweldige bergen en diepe dalen met schattige kreekjes. Het doel was bijgesteld, het werd Ninety Mile Beach, Paradise Beach. In de lonely planet had ik gelezen dat je gratis kon kamperen en dat er ook nog ergens gratis douches waren. Nou niet dus! De wc's die er waren, kon je zelfs geen eens wc's noemen. Gewoon een diep poepgat was het. Hier hadden we allemaal niet zo'n behoefte aan dus zijn we naar Loch Sport gereden. Na allemaal moerassen doorkruist te hebben, kwamen we aan op een camping. Ontzettend duur en de eigenaresse liep alleen maar te slijmen. Overal waren vliegen en het regende. Opnieuw niet echt perfect dus. Michelle en ik zijn wel even naar het strand gelopen & dat was echt mooi! Compleet ongerept zandstrand, voor je alleen maar woeste zee en achter je alleen maar duinen en bos. Terug op de camping hebben we besloten onze tent niet op te zetten maar gewoon stiekem in het keukentje te gaan slapen. Dan lagen we eindelijk een keer droog! We hebben die avond prima gegeten, lekker gebakken aardappeltjes en roerbakgroente. Het stomme was alleen wel dat je hier zelfs nog moest betalen voor de bbq, terwijl de camping al zo duur was! Maar ja we hebben er nog wel een gezellige avond van gemaakt & Michelle en ik hebben echt heerlijk geslapen. :)
Zaterdag zouden we verder gaan naar het meest zuidelijke puntje maar dit plan hebben we opnieuw gewijzigd vanwege het weer. Met al die regen zouden we toch niet echt een fijne wandeling kunnen maken, dus zijn we gelijk doorgereden naar Melbourne.
Eenmaal in Melbourne reden de jongens een beetje rond en vroeg ik op een gegeven moment wat het plan eigenlijk was. Daarop zei Tom: 'Ja, jullie bij een hotel droppen.' Dus ik dacht dat hij een grapje maakte en vroeg nog een x wat dan wel het echte plan was. Het bleek dat dat het echte plan was. Okeeeeeeee. Michelle en ik dachten dat we nog een nachtje zouden camperen en dan rustig een hostel zouden zoeken. Niets daarvan. In de regen zijn we naar een hostel gegaan en daar gelijk maar voor een week geboekt zodat we Melbourne kunnen bekijken en rustig een plan kunnen maken.
Het hostel is echt ontzettend anders dan wat we gewend waren. Sowieso zijn we allebei verliefd geworden op Sydney dus viel Melbourne ook nog eens tegen. Maar gelukkig waren we met z'n tweeen dus we zouden er maar het beste van maken. 's Avonds hebben we onszelf lekker getrakteerd op een broodje Subway & cola. Genieten!
Na de slechte regenachtige start in Melbourne was het zondag ineens heeeerlijk weer! Warm & zonnig. Zeg maar gerust heet! Dat beloofde dus een fijne dag te worden. We hebben ontbeten met pancakes. Echte goeie dikkerds zoals ze die alleen hier in Australie maken. Die krijg je hier in het hostel gratis op zondag. Na dat heerlijke ontbijt hebben we lekker lang gedoucht en gingen we naar de botanic gardens. Wij als vrouwen met ons geweldige richtingsgevoel en kaartleestalent liepen naar onze mening goed, maar uiteindelijk dus compleet verkeerd. Nouja, compleet is overdreven. Maar we waren wel even aardig verdwaald. But, no worries! We're in Australia, so absolutely no worries! Uiteindelijk hebben we de weg dus gevonden. We zijn zelfs langs een marktje gekomen waar we om onszelf te troosten een heerlijke cupcake hebben gekocht die we in de botanic gardens lekker opgegeten hebben.
's Avonds hebben we rustig aan gedaan. Doen we hier elke avond, want in Sydney zijn we genoeg uitgeweest. Maandag heb ik al beschreven in mijn vorige verslag dus kom ik uit op dinsdag. Dinsdag, gister dus, zijn we naar de Queen Victoria Market geweest. Een enorm grote markt met allemaal heerlijke etenswaren, kleding, tassen, schoenen en nog veel meer hebbedingetjes. We hebben allebei een zonnebril gescoord. Ik heb een armbandje gekocht voor maar $2 en hij was echt mooi! We hebben ook maar even wat kaartjes ingekocht voor het thuisfront en ik heb eindelijk een goede goedkope tas gevonden! We hadden namelijk mooie kleding gekocht maandag en een rugzak is dan toch weer een minpuntje aan je outfit. Dus moest ik een tas hebben. Overal in Melbourne zijn prachtige winkels met mooie tassen, maar gewoon boven mijn budget. Op de markt had ik al een aantal x naar een prijs gevraagd dus eigenlijk had ik de moed al opgegeven. Totdat ik ineens als antwoord kreeg: it's $10! Ik wist niet wat ik hoorde dus zei gelijk dat ik die tas wilde hebben. De man keek me een beetje verbijsterd en geschrokken aan omdat ik half schreeuwde dat ik het niet kon geloven en wel honderd x vroeg of het echt waar was. Arme verkoper xD Voor de rest hebben we nog heerlijke chippies gescoord bij een overenthousiast Aziatisch vrouwtje en heerlijke dipsausjes bij een chagrijnige Aussie + voor maar $3 2 bakken aardbeien. Want alle etenswaren worden een stuk goedkoper als de markt tegen zijn einde loopt! :D 's Middags zijn we lekker in de Alexandra Gardens gaan liggen en volgens mij heb ik daar zelfs even geslapen. Mijn lichaam was echt op van al het lopen.
Vanmorgen zijn we naar de State Library of Victoria geweest. Helaas duurden de internetsessies maar 15 minuten. Dus zijn we daarna naar een internetcafe gegaan. De bibliotheek was wel erg mooi trouwens! Echt een statig gebouw, zoals het hoort. ;) De rest van de dag hebben we weinig gedaan. 's Avonds genoten van gratis spaghetti in het hostel en nu dus al een hele tijd bezig met dit verhaal typen en plannen maken. We willen als het lukt volgende week een stuk van de great ocean road gaan fietsen dus dat moeten we allemaal even goed uitzoeken.
Nou nu zijn jullie echt weer helemaal up to date! :D Tot de volgende keer maar weer. Toedeloe!
30 November 2011 - 12:30
Jeroen:
Super dat je ons weer helemaal up to date hebt gebracht Roos!! Ook echt leuk om je verhaal zo weer te lezen. Kijk alweer uit naar het volgende verhaal (A).
Greetz,
x Jeroen -
30 November 2011 - 12:45
Petra:
Ha Roos,
Het is iedere keer weer genieten, Je schrijft geweldig. Idee: wordt schrijfster!!!
We hebben wat afgelachen om je verhaal over die Japanners.
Trouwens, kamperen is echt wel leuk hoor, als je het maar op de juiste manier doet.
Nou meid, geniet van alles, enne tot het volgende verhaal maar weer.
Groetjes van ons vijven -
30 November 2011 - 16:30
Broer Bart:
Roooooos. Wat zijn die verhalen toch leuk van jou! Ik leef die verhalen van jou helemaal in. Geweldig! Ik heb trouwens al 2 of 3 leraren over je verteld wat voor groot iets je nu aan het doen ben! Clements vroeg het vandaag nog. Veel plezier nog in Melbourne en ik kijk uit naar je volgende verslag!
Knuffel van je broertje! -
30 November 2011 - 16:38
Eline:
Heeey roosie,
Super leuk verhaal.
Ik mis je wel.
Vooral als je schrijft dat je ging kaarten met ze.
(patience)
Veel succes verder.
Loveeeyouuuuu -
30 November 2011 - 17:11
Esther:
Hee liefje!
Wat een verhalen allemaal!
Zo te lezen maak je genoeg mee!
Hoe jij schrijft, zo grappig, ik zie het helemaal
voorme.
Trouwens je was toch van plan niet van zulke
lange verhalen te schrijven;) haha
Heel veel liefs en een dikke kus van mij -
30 November 2011 - 19:04
Esther Eykelboom:
Lieve Roos
Wat super leuk om zulke lange verhalen over jou te lezen.
erg leuk wat je allemaal mee maakt. Ook leuk dat je iemand gevonden hebt, waar je veel samen mee "reist".
Heel veel succes en plezier en.........
Ik kijk uit naar je volgende verhaal!!!
Liefs en een dikke knuffel van mij!! -
30 November 2011 - 19:16
Sander V.:
hey leuk verhalen ga zo door suc6 groetjes -
30 November 2011 - 19:50
Oma Popje:
Hallo Rosanne.
Ben nu bij Rinus en Matty en heb je brief gelezen. Doe je heel voorzichtig? Oma denkt aan je.
Tot de volgende keer.
Liefs oma popje.
Hoi Rosanne,
Je hebt al heel wat gezien. De regen die wij hier nodig hebben is zeker bij jullie gevallen.
Ga je de eerste weken genieten en dan een baantje zoeken? Of heb je geld genoeg om verder te trekken.
groeten van Rinus en Matty. -
30 November 2011 - 23:52
Rosanne, Ikzelf Dus.:
Ik vergeet het steeds te zeggen in m'n verslagen, maar ik vind het dus echt super leuk dat jullie allemaal steeds reageren! :D echt leuk om jullie positieve reacties te lezen :) -
02 December 2011 - 12:45
Centrumreeuwijk Arie:
Rosanne ze zoeken nog een foto model in Japan, even doorreizen je ben nu toch in de buurt, wel leuk je reisverslagen , we volgen je en genieten volop, hoe gaat het met je vinger, hoop goed veel plezier en tot lezens Groetjes Centrum Reeuwijk Arie -
02 December 2011 - 20:22
Tante Erika:
Lieve Rosanne,
Wat heerlijk dat je uitgebreid verslag doet. Te lezen van de kangoeroes en de ongerepte stranden...Prachtig! Ik wens je nog vele mooie genietmomenten.
Veel liefs uit Bennekom, mede namens de mannen.