Laatste paar dagen Melbourne
Door: Rosanne Korpershoek
Blijf op de hoogte en volg Rosanne
04 December 2011 | Australië, Sydney
Dat is wat ze hier allemaal zeggen. Gewoon een standaard uitspraak want de meesten zijn dus niet eens geinteresseerd in het antwoord. Gewoon hetzelfde terug zeggen is goed. Gek hea?! Weird Aussies ;p
Anyway, dit is mijn laatste dag in Melbourne. Michelle en ik zijn nu in een suburb van Melbourne, Kew, bij Anna en John an Steenis. Anna is een nicht van m'n vader en we waren meer dan welkom om langs te komen. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Het is hier echt onwijs gezellig en we hebben hier echt een luxe leventje haha. Maar daar vertel ik straks meer over. Ik ga eerst verder waar ik de vorige keer ben gestopt. Dat komt dus neer op donderdagochtend.
Donderdagochtend hebben we vrij weinig gedaan. We zijn wel op tijd uit bed gekomen om weer te profiteren van free breakfast, maar daarna waren we dus nog steeds erg moe en hebben we met onze lonely planets en wwoofgidsen een beetje rondgehangen in het hostel. Oohja, we hebben 's ochtends wel op de computer gekeken naar goede bustours in Nieuw-Zeeland. Ruben, een jongen uit onze groep, zit nu namelijk heel erg eenzaam in de outback dus we bellen elke avond met hem. Hij vertelde ons toen een keer dat hij een bustour voor in N-Z had geboekt. Hij is nu namelijk hard aan het werk, zodat hij straks leuke dingen kan gaan doen. Het leek hem, en ons ook, heel erg tof om dat met z'n 3en te gaan doen. Maar backpackers als we zijn, hebben we wat research gedaan en ook goedkopere tours gezien. Dus dat hebben we nu nog allemaal niet vastgelegd, maar dat gaan we straks in Sydney allemaal rustig overleggen in het kantoor van Duck Travel, waar Ruben zijn tour heeft geboekt. 's Middags waren we van plan naar Chinatown te gaan. We deden het rustig aan, buiten al even van het zonnetje genoten & toen stond er een man buiten met een ontzettend schattige puppie. We hadden hem binnen al gezien & buiten stonden we de hele tijd naar die puppy te kijken dus toen liet die man zijn puppy naar ons toelopen. Vanaf dat moment hebben we de rest van de middag & begin van de avond met haar rondgelopen. De man vroeg naar onze plannen, wij zeiden dat we naar Chinatown gingen, hij vroeg of hij mee mocht, en wij zeiden ja omdat we dan de puppy mee konden nemen. De puppy heette Bondi Red en was echt de schattigste die ik ooit had gezien! Ze paste op compleet op 1 arm en heeft zelfs geslapen in mijn armen toen we door de stad rondliepen. We hadden ontzettend veel bekijks en er waren zelfs een stel meiden die met Bondi op de foto zijn geweest haha! We hebben toen ook nog even de christmas windows @ myer shoppingcentre bekeken. Er heerst hier echt een enorme kerstgekte, niet normaal! De rest van de middag en begin van de avond hebben we lekker voor het hostel gezeten met Bondi. Het was heerlijk opgewarmd dus we hebben echt genoten van de zon & Bondi heeft heerlijk geslapen.
's Avonds, toen wij gingen eten, ging de man even weg met Bondi. Was toen weer even terug en was daarna de rest van de avond verdwenen. Daar baalden wij natuurlijk ontzettend van & meer mensen met ons omdat iedereen verliefd was geworden op de puppy. Toen we vlak voor het slapen gaan terugkwamen van een korte wandeling om ons blok, was de man er ineens weer. Wij blij! Maar nee, geen reden om blij te zijn. Bondi Red was namelijk weg! Het was werkelijk belachelijk. Eminem (rapper) gaf een concert in Melbourne die avond, die man is daar op de een of andere manier binnen gekomen maar kon die hond natuurlijk niet meenemen. Dus hij heeft hij Bondi aan twee meiden gegeven en gezegd dat zij hem even mochten vasthouden en daarna terug moesten brengen naar het hostel. Ja lekker stom natuurlijk, want als je zo'n schattige puppy in je handen gedrukt krijgt van een rare vent ga je die natuurlijk niet terug brengen! Dus Bondi is gone. Maar waarschijnlijk wel beter af, want die man was raar en zelfs in staat het beestje bier te geven. Wat wij natuurlijk tegen gehouden hebben en haar water hebben gegeven, maar goed, het zegt wel wat over die man..
Droevige afsluiting van een heerlijke dag dus. Iedereen was een beetje van slag maar goed, de volgende dag hadden we het eigenlijk veel te druk om nog al te veel aan Bondi te denken.
We zijn vrijdagochtend namelijk erg vroeg ons bed uit gegaan om naar een internetcafe te lopen en te skypen met familie en vrienden. Dat was erg fijn! Volgende x zorgen we er alleen wel voor dat wij laat op blijven en de rest vroeg z'n bed uit mag. ;p Na het skypen hebben we een free walking tour van 3 uur door Melbourne gedaan. Erg leuk om nog wat plekjes te zijn, waarvan wij het bestaan nog niet wisten. Toen we na de tour terug liepen naar ons hostel kwamen we geweldige streetartists tegen! Ze maakten met spuitbussen de meest mooie tekeningen/schilderijen. Ze deden laag over laag en gebruikten karton en kranten om bepaalde lagen dan weer te verwijderen. Ach, jullie zullen het niet begrijpen totdat jullie het zelf zien. We waren echt onder de indruk en hebben daar denk ik wel een uur gestaan. Met de meest simpele voorwerpen maakten ze de prachtigste kunstwerken, en dat gewoon op straat!
De rest van de middag en avond zijn we druk bezig geweest met plannen maken. Dit keer echt want het einde van onze tijd in Melbourne kwam in zicht. We moesten ons echt even goed inlezen op de great ocean road fietstocht en kijken wat we daarvoor moesten regelen. Ook hebben we uit alle leuke wwoof-adressen de 4 leukste uitgekozen en die gemaild. We hopen dus heel erg dat dat gaat lukken, want we hebben tot nu toe nog geen reactie.
Door al het geregel en gemail was het vrijdagavond opnieuw later dan we wilden, terwijl we zaterdagochtend ontzettend vroeg ons bed uit moesten omdat we moesten uitchecken. Op zich was dat het probleem niet, want dat kon tot 10 uur. Het probleem was dat we onze ganse backpack weer in moesten pakken. En pap, jij weet het, ik ben in staat om in de kortste tijd een enorme bende ergens van te maken & Michelle heeft die gave helaas ook. Dus we hadden een hoop te doen. Kwart over 6 ging de wekker al! Maar helaas hadden we een slechte nacht gehad. Het was vrijdagnacht, dus iedereen ging uit en kwam laat terug. We hadden enorm veel moeite om uit bed te komen dus dat was dan ook pas zo'n 3 kwartier later. Toen hebben we vlot gedoucht en weer gratis ontbeten. Gelukkig viel het inpakken nog best mee. We waren om 9 uur klaar. Ruim op tijd dus. :)
Goed dat hadden we dus achter de rug, but there was still a lot to do! We zijn naar het visitors centre gelopen en daar zo veel mogelijk gratis folders over de great ocean road gepakt. We hebben ook een kaart gekocht die een goed overzicht geeft van onze route en gevraagd waar we het beste een fiets konden huren. Dat was gelukkig vlakbij dus daar zijn we ook gelijk heen gelopen. Het kost maar $100 voor een hele week dus dat viel ons echt ontzettend mee. :) Hierna hebben we een tentje gekocht voor maar $40 en gelijk een mok aangeschoft en een super handig bord die je ook als ook kookpan en snijplank kan gebruiken. Hoe bedoel je multifunctioneel?! :D Daarna zijn we terug gelopen, even gegeten, en op zoek naar de andere fietsverhuur. Maar die konden we helaas niet vinden dus hebben we weer een enorm stuk voor niks gelopen. Terug in het hostel hebben we alle bus en treintickets gekocht. Ik ben echt blij dat ik een creditcard heb pap! Heb hem echt nodig!
Uiteindelijk hebben we nog even gebeld met Anna en afgesproken dat ze ons rond 6 uur op zou halen bij het Southern Cross Station. Voor die tijd hebben we nog even wat gekocht voor John en Anna, gevraagd of we maandag een deel van onze bagage in het hostel achter konden laten (ja mocht) en toen onze backpacks op onze rug getild en naar het station gelopen. Daar werden we door Anna opgehaald en naar Kew gereden, de suburb waar zij in wonen. We hebben 's avonds heerlijk eten gekregen, een echte lekker goede dikke soep met heerlijk Turks brood erbij. Echt genieten. 's Avonds hebben we gezellig wat gekletst en een tijd met thuis gebeld want dat kan hier heel goedkoop. Opnieuw was het zo weer laat dus toen gingen we maar snel slapen in ons heerlijke echte bed. De volgende ochtend, vanochtend dus, ben ik met Anna en John meegegaan naar hun kerk. Heel wat anders dan wat ik gewend ben in Reeuwijk, maar wel echt heel fijn. Het was meer te vergelijken met een evangelische dienst. De vrouw die sprak was erg fijn om naar te luisteren en heersde echt een ontspannen sfeer. Na de kerk ben ik thuisgebracht, terwijl Anna en John vlot daarna alweer terug gingen voor een lunch. Michelle en ik hebben in die tijd heerlijk onze kleding gewassen in een echte goede wasmachine en lekker buiten te drogen opgehangen. Ook hebben we heerlijk geluncht: toasted bread met scrambled eggs + een beetje Turks brood. Daarna zijn we druk bezig gegaan op de computer want we hadden allebei een eigen tot onze beschikking. Een hele hoop foto's uitgezocht en geupload en aan het eind van de middag zijn we samen met Anna nog even naar St Kilda gegaan. Een wijk in Melbourne. Jammer dat we daar niet eerder heen zijn gegaan want het was echt leuk daar! Super leuke en schattige winkeltjes en allemaal fijne restaurantjes. We hebben zelfs wat gedronken bij Rococo, de plek waar Linda (m'n nicht) een aantal jaar geleden heeft gewerkt. Terug thuis kregen we opnieuw een heerlijke maaltijd. Worteltjes met gebakken aardappeltjes, 2 gehaktballen (echt goede) en een noodlesalade (echt een aanrader!) Daarna zijn we weer achter de computer gedoken. Zo fijn om een goede snelle computer te hebben. Nu is het ondertussen alweer kwart over 11 en we moeten onze backpacks nog weer inpakken. Ik ga dus afronden.
Jullie zullen waarschijnlijk voorlopig niks van mij horen omdat ik morgen dus samen met Michelle de Great Ocean Road ga fietsen. We pakken de trein om 1 uur naar Geelong en vanaf daar gaan we in zo'n 6 dagen naar Warrnambool fietsen. Dat is bijna 300 km. Een flink eind dus maar als het goed is compleet de moeite waard. Daarna pakken we de trein terug naar Melbourne, halen we onze spullen op en gaan we met de Greyhound bus naar Adelaide. Daar brengen we een paar dagen door en dan willen we gaan wwoofen. In Adelaide hoop ik wel weer een verhaal te kunnen typen en anders ergens op een wwoofadresje wel denk ik.
John & Anna, thank you both very much for your good care and love! Wasn't long, but it was absolutely great to get to know you better!
Nu nog even de laatste foto's uploaden, tas inpakken, slapen en morgen gaan met die banaan, of nou ja.. gaan met die fiets denk ik eerder!
Cheers!
04 December 2011 - 14:09
Ronald:
Hoi Rosanne,
Wat een verslag en leuke foto's!
Veel plezier op de fiets.
Mooi om te zien dat je zo aan het genieten ben.
Groeten,
Fam kersseboom -
04 December 2011 - 16:17
Jessica:
hoi roos
ik mis je echt te veel
ik zit vaak op je kamer
omdat ik dan goed aan jou kan denken
ik wil dat je snel terug komt
maar ik wens je veel plezier daar
leuke foto's trouwens
Xxxx love you
Van je kleine zusje jessica(L) -
04 December 2011 - 20:10
Petra:
Ha Roos,
Wat een lief hondje, ik kan me voorstellen dat je daar op slag verliefd op raakt.
Heel veel plezier op de fiets en hopelijk geen lekke banden.
Leuk trouwens om foto's te zien.
Groetjes van ons vijven -
05 December 2011 - 11:59
Tante Anja:
ha die Roos,
wat een leuk verhaal weer om te lezen, en ook mooie foto's.
ook leuk om John en Anna weer eens te zien.
veel plezier op je fietstocht en doe voorzichtig
geniet van alles.
groetjes en liefs van tante Anja -
05 December 2011 - 12:17
Mamma:
Lieve Roos,
Jou weer even heerlijk lang aan de telefoon gesproken! Dapper zoals jullie alles weer geregeld hebben met de fietsen. Als het een beetje tegen zit komen jullie er toch wel weer uit. Knap hoor!!
Geniet van de thee en chocolade en een goede nachtrust in jullie nieuwe tent, die hopelijk waterdicht is ;)
hele dikke kus mam -
06 December 2011 - 08:57
Marjolein:
Heej Roos,
Wat leuk om weer een verhaal van je te lezen!
Blij dat je het zo naar je zin hebt.
Nu lekker fietsen... geniet ervan!
En trouwens, echt leuk om ff foto's te zien...
Liefs, Majo -
06 December 2011 - 12:47
Marlies En Cors:
hey roos!
echt geweldig om die verhalen van jou te lezen, ook heerlijk uitgebreid.... alsof we er zelf bij waren...
wat een schatting hondje!!! echt heeel cute!
meid heel veel succes met de fietstrip! hoop dat je geen zadelpijn krijgt...;)
we denken aan je!
liefs xx marlies en cors -
06 December 2011 - 12:58
Matty:
Hallo Rosanne.
Wanneer je jou reisverslag leest, zie je het helemaal voor je.
Veel plezier de komende week. Hoop dat je geen zadelpijn krijg.
We zien vast weer mooie foto's van je fiets tocht.
Doe voorzichtig en geniet er lekker van.
groeten Rien en Matty